АвтоСклад запчастей

16 мая 2011 г.

Cамі безпечні авто за версією IIHS

Давно розвінчаний міф про те, що великі джипи - найбезпечніші машини (у всякому разі, для своїх пасажирів), виявився зовсім не міфом: повнорозмірні пікапи Ford F-150 і Toyota Tundra зайняли призові місця в рейтингу IIHS!
IIHS (Страховий інститут дорожньої безпеки) - це впливова науково-дослідна організація, що проводить креш-тести автомобілів і забезпечує рейтингами безпеки всі страхові компанії США. Саме на підставі цих рейтингів компанії розраховують страхові внески для власників тієї або іншої марки / моделі автомобіля.

Пікапи Ford F-150 і Toyota Tundra, одні з найпопулярніших великих джипів ("траків") в США, потрапили в 2011 Top Pick безпеки, в компанію іменитих марок, чиї автомобілі здавна славляться своєю безпекою. Обидва пікапа продемонстрували прекрасні результати в лобових, бічних і "кормових" зіткненнях. Машинам, яких протаранив важкий пікап на потужній сталевій рамі, доведеться дуже погано, але ось пасажири Ford F-150 і Toyota Tundra зіткнення переживуть.

Інженерам Ford і Toyota також вдалося вирішити головну проблему високих і важких джипів - проблему деформації даху при перекиданні. Саме руйнування стійок і "складання" даху при перекиданні і ставало причиною більшості смертельних випадків за участю джипів.
Як показали тести IIHS, в ході яких Ford F-150 і Toyota Tundra затискалися в гігантських гідравлічних "лещатах", їх дахи здатні витримати навантаження, яке в 4-4,5 рази більше ваги автомобіля! Іншими словами, навіть якщо машини впадуть прямо на дах з пристойної висоти і на великій швидкості (наприклад, з високого укосу), дах деформується лише на 5 дюймів.




Похожие материалы:

0 комментариев:

Отправить комментарий

Спасибо за оставленный комментарий!